100g marmelády je vyrobeno z 200g čerstvého ovoce, marmelády vyrábím z bio citronů a pomerančů dovezených z Vittorie na Sicílii.
Marmelády jsou pro mě nová zkušenost. Začala jsem je vařit jako soutěžní skleničky na Světovou výstavu do Dalemainu. Musela jsem se hodně učit, protože vaření marmelád nemá v Čechách velkou tradici. Čerpala jsem tudíž rady ze zahraničí.
Během vaření, učení a ochutnávání spolu se svými poradci, kamarády a sousedy jsme citronové, pomerančové, grepové chuti natolik propadli, že bych tomu před půl rokem nevěřila. Chuť hořkosladké marmelády na rozpečené bagetce nebo toustu s máslem je úžasná.
Snad proto, že mě chuť citrusových marmelád zcela nadchla, získaly moje výrobky na Světové Soutěži 2015 tolik ocenění:
Citronová Mojito - NEJLEPŠÍ MARMELÁDA NA SVĚTĚ - Gold a Double Gold
Citronová s vanilkou - Silver
Citronová marmeláda - Silver
Pomerančová s rumem a hrozinkami - Silver
Pomerančová s likérem - Bronz